Tvarohovo - pudingová torta s jahodami
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 l mlieka, 3 pudingové prášky s jahodovou príchuťou, 20 g jemná želatína, 500 g jemný tvaroh, 150 - 200 g kryštálového cukru, cca 1 kg čerstvých jahôd, dlhé piškóty, 1 tortové želé červené
POSTUP PŘÍPRAVY
Osviežujúca tortička do horúcich dní, viem, že už je po jahodách, ale dá sa urobiť aj s kompótovými jahodami alebo iným ovocím podľa sezóny.
|
Želatínu zalejeme cca jedným dl vody a necháme napučať. |
|
Formu o priemere 26cm si vyložíme piškótami. |
|
V dvoch dlmlieka si rozmiešame pudingové prášky, ostatné mlieko dáme variť s cukrom, keď zovrie, pridáme pudingy a uvaríme hustý puding. Do odstaveného pudingu pridáme napučanú želatínu a miešame, kým sa nerozpustí. |
|
Pridáme tvaroh. |
|
Nachystáme si jahody, umyjeme ich a necháme odkvapkať. |
|
Okraj formy si môžeme vyložiť plátkami jahôd, keď robíme tortu z kompótových, tento krok vynecháme. |
|
Do vychladnutého krému priadáme nakrájané jahody, množstvo je na vás, niečo si necháme na ozdobu a zľahka premiešame. |
|
Krém dáme do formy a uhladíme. |
|
Vrch tortičky ozdobíme zvyšnými jahodami. |
|
A nakoniec polejeme tortovým želé, pripraveným podľa návodu. Dáme do chladu minimálne na 4 hodiny, ja som dala na celú noc, |
|
Prierez tortičkou. |
|
Je výborná!♥ |