Tvarohovo - pudingová torta s jahodami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 l mlieka, 3 pudingové prášky s jahodovou príchuťou, 20 g jemná želatína, 500 g jemný tvaroh, 150 - 200 g kryštálového cukru, cca 1 kg čerstvých jahôd, dlhé piškóty, 1 tortové želé červené

POSTUP PŘÍPRAVY

Osviežujúca tortička do horúcich dní, viem, že už je po jahodách, ale dá sa urobiť aj s kompótovými jahodami alebo iným ovocím podľa sezóny.

Želatínu zalejeme cca jedným dl vody a necháme napučať.
Formu o priemere 26cm si vyložíme piškótami.
V dvoch dlmlieka si rozmiešame pudingové prášky, ostatné mlieko dáme variť s cukrom, keď zovrie, pridáme pudingy a uvaríme hustý puding. Do odstaveného pudingu pridáme napučanú želatínu a miešame, kým sa nerozpustí.
Pridáme tvaroh.
Nachystáme si jahody, umyjeme ich a necháme odkvapkať.
Okraj formy si môžeme vyložiť plátkami jahôd, keď robíme tortu z kompótových, tento krok vynecháme.
Do vychladnutého krému priadáme nakrájané jahody, množstvo je na vás, niečo si necháme na ozdobu a zľahka premiešame.
Krém dáme do formy a uhladíme.
Vrch tortičky ozdobíme zvyšnými jahodami.
A nakoniec polejeme tortovým želé, pripraveným podľa návodu. Dáme do chladu minimálne na 4 hodiny, ja som dala na celú noc,
Prierez tortičkou.
Je výborná!♥