Kubánska torta :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 3 vajcia, 125 g kryštálového cukru, 125 g polohrubej múky, 3 PL studenej vody..............................KUBÁNSKY ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: 4 vajcia, 120 g práškového cukru, 150 g HERY, 150 g kvalitnej čokolády

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO: Vajcia rozdelíme a bielka vyšľaháme s vodou na redší sneh. Pridáme cukor a sneh vyšľaháme dotuha. Do snehu postupne zašľaháme žĺtky a múku (ručne :). Cesto pečieme 30-45 minút pri 180°C (podľa typu rúry). Pre nadýchanejšie cesto pridáme lyžičku prášku do pečiva...................................................KRÉM: Vajcia rozdelíme, žĺtky vymiešame s maslom a cukrom do penista. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli (nad parou), poriadne vychladíme (inak sa krém zrazí) a tekutú pridáme do žĺtkovej peny (premiešavame šľahačom). Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a ručne opatrne vmiešavame do krému. Nezľaknite sa, že sa to nespája! Spojí sa to keď to budete premiešavať "zo strany na stranu" . Keď sa to však nespojí (aj to sa mi stalo), niekde ste urobili chybu :( . Chyba môže byť aj v čokoláde, preto používajte naozaj kvalitnú!........................Cesto rozrežeme na dve časti, potrieme džemom, naň poukladáme ovocie (najlepšie čerstvé - banány, maliny, jahody atď.) a potrieme časťou krému. Položíme vrchný plát a celú tortu potrieme zvyšným krémom. Ozdobíme podľa vlastnej predstavy :-) (ja som použila to biele na torte mascarpone s marcipánom, vanilkou a šľahačkou - túto variantu môžme dať aj do stredu na ovocie namiesto čokoládového krému). Naozaj je výborná, preto ju robím stále :-).