Tvarohové rezy s čučoriedkami (vyskladaný recept)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Drobenkové cesto: 1,5 hrnčeka polohr.múky, 0,5 hrnčeka práškového cukru, 130 g masla, 0,5 balíčka prášku do pečiva. Tvarohová plnka: 500g jemného tvarohu, 250g kyslej smotany, 1 vajíčko, 2 PL hladkej múky, vanilkový a práškový cukor podľa chuti (cca 100-150g), kôra z chemic.neošetreného citróna. Čučoriedky alebo iné ovocie

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je na malý plech, rozmer 32x23cm alebo na tortovú formu. Vyskladala som si ho z asi 3-5 rôznych receptov, ako sa mi pozdávalo :-) Ospravedlňujem sa za otrasnú fotku, no vo foťáku sa nám vybili baterky,tak som fotila narýchlo posledný kúsok mobilom.

Z múky, masla, cukru a prášku do pečiva si v prstoch spracujeme drobeničku. 2/3 dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, utlačíme na dno. Na to vylejeme plnku z vymixovaného tvarohu, smotany, vajíčka, hl.múky, cukru (cukor som pridávala len tak od oka, ochutnala som pred pridaním vajíčka) a citr. kôry. Na tvarohovú plnku rozložíme ovocie (u nás čerstvé čučoriedky) a posypeme zvyšnou mrveničkou. Pečieme pomaly v rúre vyhriatej na teplotu, ako bežne pečieme koláče. Prvú polhodinu som piekla koláč prikrytý papierom na pečenie a potom dopekala ešte asi 15-20min. odokryté.
Upečený koláč necháme poriadne stuhnúť a vychladnúť.