Moje prvé (určite nie posledné )-------- lokše



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

uvarená a vychladnutá zemiaková kaša *
hladká múka

POSTUP PŘÍPRAVY

takže najskôr mi bolo povedané , že budem potrebovať aj vodu z uvarených zemiakov , ale keďže som už mala kašu z predošlého dňa pripravenú , rozhodla som sa to vyskúšať aj tak .( mi robievame takú jemnú zemiak. kašu , dávame do nej dosť mlieka a tak ani vodu som nepotrebovala)
a bola som veľmi spokojná z konečného výsledku.
recept , viď obr.

začala som trochu neskôr fotiť , to sa mi občas stáva, takéto krásne cesto vzniklo z vychladnutej zem. kaše a pridaním hladkej múky, -------------
asi takéto kúsky som si odkrojila na placku
vyvaľkáme do požadovaného tvaru
medzitým si roztopíme masť , nakoniec som jej použila dosť
placku začneme opekať , malo by sa to robiť na suchej panvici , ale ja som asi pri každom treťom kúsku potierala panvicu , a verte vôbec to nebolo na škodu
potierala som ich aj ešte na panvici
keď som ich ukladala na tanier ,tak som ich ZASE!!!!!!! znovu potierala masťou, vôbec to nebolo cítiť ------------bolo mi odporúčané použiť masť len pri potieraní hotových lokší a aj to len trochu , a aj keď som si ich robila nakoniec po svojom , boli naozaj vynikajúce