Zdravé jablkovo-čokoládové muffinky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 1/4 hrnčeka pomletých ovsených vločiek 1 hrnček polohrubej múky 1/2 hrnčeka trstinového cukru (ja dávam menej, asi 1/4 hrnčeka/ 2 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva 2 čajové lyžičky mletej škorice 1/2 hrnčeka kyslého mlieka /ak nemáte kyslé mlieko, môžte použiť aj obyčajné s lyžicou octu/ 1/2 hrnčeka oleja 1 vajce nastrúhané jablká a posekaná čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmiešajte najprv suché prísady a potom do nich vlejte mokré prísady. Nakoniec primiešame jablká a čokoládu. Nalejeme do pripravenej formy na muffiny do papierových košíčkov a pečieme asi 20 minút pri teplote 160 °C. Či sú muffiny upečené zistíme podľa toho, že do nich pichneme špáradlo, keď ho vytiahneme čisté, muffinky sú hotové =).

Namiesto čokolády a jabĺk, môžme použiť banán, orechy alebo iné ovocie aj sušené.