Sladké zapekané rezance



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 400g hrubej muky, 1vajce, voda, sol, (olej, na uverené).....na plnky: 80g mleteho maku, 80g mletych orechov, 60g praskoveho cukru, 50g masla, 150g lekvaru, zalievka: mlieko, cukor , 2 vajcia

POSTUP PŘÍPRAVY

u nas sa robi tento recept od oka, ale pre gazdinky , ktore to potrebuju davam aj mnozstva:)))len je to na mensiu formu, to by u nas nestacilo....všetkého dávam od oka a podstatne viac.....

z uvedenych prisad si vymiesime cesto.....nechame ho oddychnut, aspon na pol hodinku prikryte, aby neobschlo....potom sa lahsie vyvalka....da sa to urobit aj z kupenych cestovin, ale z domacich to je o dvesto percent lepsie.....a ked uz kupovane, tak lepsie kupit take tie domace.....
cesto riadne vyvalkame....
co najtensie to ide....
pokrajame na pasy a davame na seba , kazdy plat posypeme mukou, aby sa nam pri krajani nepolepili....
treba ich krajat tensie ako ja dnes, lebo varenim sa este zväčšia...
taku kopu som ich narobila...
rezance uvarime, pred vkladanim do vody ich trochu v rukach otrasieme od prebytocnej muky.....varime len 3-5 minut
uvarene scedime a pokvapkame olejom, na dno vymasteneho pekaca dame tretinu rezancov a posypeme makom s 30g cukru
na druhu vrstvu rezancov dame lekvar alebo dzem....cely mensi pohar...
na lekvar dame posledne cestoviny a posypeme orechami s cukrom
este zalejeme asi salkou-až dvoma mlieka, v ktorom rozmiesame cukor a vajicka
na vrch masielko a dame zapekat asi tak na 30 -40 minut
po upeceni poprasime praskovym cukrom a podavame....dobru chut!