Banánovo-čokoládový koláčik



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

15 dkg masla (Hera), 20 dkg cukru kryšt., 25 dkg hl. múky (môže byť aj polohrubá), 3 celé vajcia, štipka soli, 1 lyžička sódy bikarbóny, 3 zrelšie banány, 1 vanilkový cukor, 1 varová čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

Tak toto je môj "zachraňujúci recept", ak sa ohlási okamžitá návšteva a ja nemám prichystané nič. Jeho príprava (vrátane upečenia) je menej ako 1/2 hodiny a výsledok je super. Keďže včera som bola v podobnej situácii, tak som ho zbúchala (jasné, že tentokrát na obrázkový postup nebol čas ;) ) a ponúkam ho aj vám:
Zapneme trúbu na 200 °C.
Na ohni si mierne rozpustíme maslo s cukrom (stačí, kým sa maslo rozpustí). V mise vareškou zmiešame múku, sódu bikarbónu, vanilkový cukor, soľ, vajcia a rozpustené maslo. Pridáme vidličkou popučené banány a nakoniec zlatý klinec programu - na kúsky (normálne tabličky) polámanú čokoládu.
Táto príprava nám bude trvať asi 5 min :))). Teraz si zmes už len vylejeme na vymastený múkou vysypaný plech a šup na 20 minút do trúby.
Hotový koláčik môžeme posypať práškovým cukrom, ja som včera ešte nakoniec stihla aj čokoládu navrch a trošku šlahuly. Chuťovo je tento koláčik výborný aj kvôli kúskom čokoládky, na ktoré pri papaní naďabíte...
Dobrú chuť