Najlepsia skoricova mliecna ryza

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 pohare vody 1 caj.lyzicka pomarancovej supky(pokrajanej) 1/4 caj.lyzicky soli 1 pohar dlhej ryze 3 pohare plnotucneho mlieka 1/2 pohara krystaloveho cukru 1 caj.lyzicka skorice 2 lyzicky masla

POSTUP PŘÍPRAVY

V hrnci si zohrejeme vodu.Pridame pomarancovu supku,sol a ryzu.Premiesame.Nechame to vriet,polozime na to pokrievku a privedieme k varu.Varime to pokial sa absorbuje vsetka voda-okolo 15 miut
Uvarenu ryzu si prelozime do misky alebo taniera.V tom istom hrnci na nizkej teplote zohrejeme mlieko,cukor a skoricu.Miesame.Hned ako sa skorica skombinuje s mliekom ,a cukor sa nam rozpusti.Pridame tam naspet ryzu.Premiesavame a nechame to varit pokial sa ryza stane kremovou(to by malo trvat 15 minut,ale pokial pouzijete normalnu ryzu bude to trvat dlhsie 30-40 minut )Hned ako bude ryza hotova pridame maslo,premiesame a mozme servirovat.Ja osobne si velmi rada pridam lyzicku skorice na vrch a jem to pokial je to este teple .....Je to najlepsia mliecna ryza :D