Zeleninový paprikáš s kuskusom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 PL olivového oleja, 4 mrkvy, 2 papriky, zväzok jarnej cibuľky, 2 stúčiky cesnaku,1/2 konzervu hrášku a kukurice, 500 ml bieleho jogurtu nízkotučného, sójovú omáčku,solamyl, soľ, čierne korenie, sladká červená paprika, vegeta, plátkový syr Na kuskus: 1/2 hrášku a kukurice v konzerve, soľ, 1/2 zeleninového bujónu, kus kus

POSTUP PŘÍPRAVY

Na väčšej panvici rozpálime olej a pridáme doň na kolieska narezanú mrkvu, ktorú necháme skaramelizovať do hneda. Ak mrkva sladko rozvoniava pridáme nakrájanú papriku, cibuľku, hrášok , kukuricu, cesnak restujeme asi 5 minút. Pridáme soľ, ČK, sladkú červenú papriku, vegetu podlejeme pohárom vody prikryjeme a podusíme asi 15 minút. Jogurt si v miske vymiešame so solamylom alebo kukuričnou múkou. Zmes vlejeme do zeleniny a intenzívne miešame, aby solamyl nezanechal hrudky. Varíme aspoň 10 minút. Na hotové jedlo položíme plátok 30% eidam tehly.\r\n\r\nAko prílohu som uvarila kus kus, ale hodia sa k tomu aj zemiaky uvarené v pare s pažitkou.\r\n\r\nKus kus - do kanvice dáma zovrieť vodu nepíšem množstvo kus kusu ani vody. Kuskus musí byť pokrytý vo vode, tak aby ju do seba vpil a tým sa zväčší jeho objem. Pridáme soľ, vegetu, hrášok, kukuricu a bujón, ktorý som urobila zvlášť v 1dcl vody. Všetko spolu premiešame a necháme zakryté na teplom mieste aspoň 15 minút. Ak kus kus vpije všetku vodu tak ešte prilejeme.

omáčka
Kuskus
obed