Bazalkovo- smotanové kuracie prsia



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg kuracích prsíčok (množstvo je na Vás, ja robím aj také väčšie balenie 1,3 kg), cca 1 dcl olivového oleja, 3-4 strúčiky cesnaku, soľ, 3-4 PL kečupu, 1 PL sušenej bazalky (môže byť aj čerstvá), 2,5-3 dcl sladkej smotany, 100-150 g tvrdého syra (Eidam). Všetky ingrediencie som písala odhadom, lebo všetko robím od oka, takže množstvá si môžete prispôsobiť podľa seba :)

POSTUP PŘÍPRAVY

Viď obrázkový postup...

Kuracie prsia nakrájame na rezne, dáme do sklenenej misky, osolíme, pridáme prelisovaný cesnak a olivový olej... všetko premiešame a dáme do chladničky oddýchnuť... cca na 1-2 hodinky... najlepšie na celú noc :)
Suchú panvicu zohrejeme a kuracie rezne z oboch strán opečieme... netreba dať olej, lebo boli v tom olivovom páci. Opečené rezne ukladáme priamo na hlbší pekáč pekne vedľa seba.
Po opečení všetkých prsíčok zostane na panvici olej, ktorý z nich stiekol. Do tohto oleja pridáme kečup a sušenú bazalku a na malom ohni chvíľočku zohrejeme a premiešame. Potom túto masu natrieme na rezne...
...zalejeme sladkou smotanou a posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť do trúby, zhruba 20-25 minút, ale ja to vyberám, keď má už syr peknú hnedkastú farbu a spraví sa taká slabá kôrka zo syra.
A takto to vyzerá upečené.
Skvelá príloha je ryža. Dobrú chuť! :)