Malinovo-čokoládová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

KORPUS : 100g horkej čokolády, 100g zmäknutého masla, 100g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 5 vajec, strúhaná kôra z 1/2 citróna, 90g kryštálového cukru, 90 g hladkej múky KRÉM: 500g bieleho jogurtu, 120g práškového cukru, 2 PL citrónovej šťavy, 375g malín (1 sáčok mrazených malín), 8 plátkov želatíny, 200 ml smotany na šľahanie OKREM TOHO : malinový lekvár, 375 g malín (1 balenie mrazených), 1 balíček čírej tortovej želatíny, 2 PL kryštálového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Žĺtky postupne zapracujeme do maslovej zmesi. Nakoniec pridáme aj rozpustenú čokoládu a citrónovú kôru. Pridáme múku.Nakoniec vyšľaháme bielky do tuha, do ktorých zašľaháme cukor a opatrne zapracujeme do cesta. Pečieme 30 až 35 minút vo vyhriatej rúre na 170 °C .Na plnku si v miske zmiešame jogurt s práškovým cukrom a citrónovou šťavou. Asi 200 g malín prepasírujeme cez sitko a zmiešame s jogurtom. Želatínu rozpustíme podľa návodu na obale, najskôr do nej zapracujeme 2 PL malinovej zmesi a potom želatínu zamiešame do zvyšnej malinovej zmesi. Krém dáme do chladničky a medzi tým si vyšľaháme smotanu, ktorú so zvyšnými malinami zapracujeme do krému.Korpus vodorovne rozrežeme, spodný diel dáme do formy, potrieme ho 1/2 lekváru a nanesieme malinový krém. Vrchný diel potrieme lekvárom a nenatretou stranou plát položíme na krém. Tortu dáme na 1 hodinu do chladničky. Na vychladenú tortu navrstvíme maliny. Podľa návodu na obale si pripravíme tortové želé a prelejeme ním maliny. Chladíme asi 3 hodiny.