Zapekané guľky Toscana-jednoduché



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g mletého mäsa (hov.+bravč), korenie na špagety, soľ, čierne korenie, malá cibuľka, strúčik cesnaku, lyžička horčice, 1 mozzarella. Na omáčku: paradajková polievka v sáčku, 300ml smotany na varenie

POSTUP PŘÍPRAVY

do mletého mäsa primiešame prísady, urobíme guľky a poukladáme na olivovým olejom pokvapkanú zapekaciu misu. Na každú guľku položíme plátok mozzarelly (nemusí byť). Nakoniec podlejeme omáčkou, ktorú sme urobili zmiešaním smotany s polievkou. Zapekáme v trúbe pri teplote 200°C (teplovzd. 175°C) 25 minút.

Prísady primiešame k mletému mäsu
Guľky dáme na misu a prikryjeme mozzarellou
Podlejeme omáčkou (paradajková polievka zo sáčku+smotana)
Zapečieme 25min. pri 200°C a môžme papať. Ako prílohu podávam opekané zemiaky.