Bylinkové muffiny

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Suroviny 125 ml mlieko 125 ml vlažná voda 40 g maslo 375 g múka hladká 1 PL cukor 1 PL soľ 1 PL droždie sušené plnka: 2 PL maslo 1 PL bazalka 1 PL cesnak 40 g na strúhanie syr tvrdý 4 PL tekvicové semienka

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup receptu

Zmiesala som si vodu s mliekom, ktore som potom ohriala a rozpustila som v nom maslo. Do misky od mixera som nasypala odvazenu muku, sol, cukor a drozdie. Muku som zaliala mliekom.
Mixerom som vymiesila vlacne cesto, ktore som nechala vykysnut.
Medzitym ako mi kyslo cesto pripravila som si plnku. V malom kastroli som si rozpustila maslo, pridala som roztlaceny cesnak, tekvicove semienka a posekanu bazalku.
Potom som este pridala postruhany tvrdy syr. Ja som tentokrat pouzila cheddar syr, no moze sa pouzit hocijaky tvrdy syr.
Vsetko som spolu premiesala.
Vykysnute ceso som si rozvalkala na plat velky asi 50/30cm. Plat som potrela pripravenou plnkou. Moze sa stat, ze ak nam bude dlhsie trvat pokym cesto vyvalkame plnka vychladne a bude tuha na rozotieranie. Potom je dobre plnku zase ohriat a bude sa nam dat dobre roztriet.
Cesto s plnkou som zavinula ako na roladu a pokrajala som ho na 12 rovnakych dielov.
Formu na mufiny som potrela olejom a vlozila som do nej nakrajane mufiny.
Mufiny som nechala vo forme podkysnut asi pol hodinu.
Nakysnute mufiny som piekla vo vyhriatej rure 180C 30 minut.
Upecene mufiny som vybrala na mriezku a nechala som ich vychladnut.