Rooibos muffiny

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 ml mlieko polotučné 280 g múka hladká 100 g alebo kryštálový cukor trstinový 6 ČL rooibos 2 ks vajce 90 g maslo 1 ks activia biela 4 PL med 1 ČL prášok do pečiva 2 ČL sóda bikarbóna štipka soľ na ozdobu (nemusí byť) salko

POSTUP PŘÍPRAVY

Prichystáme si rooibos, mal by byť kvalitný sypaný lebo práve on ovplyvňuje celú chuť muffín. Môžte použiť bežný bez príchute, ale mne sa najviac osvedčil rooibos vanilkový alebo karamelový (rakúskej značky DEMMERS, dá sa kúpiť v Bratislave alebo cez internet), alebo Chudá Anka, má čokoládovo-vanilkovú chuť (slovenská značka Sanny Tea, dá sa kúpiť vo viacerých slovenských mestách alebo cez internet). Existuje veľa príchutí rooibosu, napríklad pomarančový, škoricový, mangový...a tak môžte mať muffiny pokáždé trošku iné, práve podľa vašej chuti. :)
Takto vyzerá sypaný rooibos. Prichystáme si 6 čajových lyžičiek.
Mlieko ohrievame na miernom plameni, ale nesmie zovrieť, keď bude tesne pod bodom varu vsypte rooibos a nechajte lúhovať 45 minút. Keď sa rooibos pripravuje ako bežný nápoj lúhuje sa 10 minút, ale teraz potrebujeme poriadnu arómu a chuť a navyše lúhujeme v mlieku tak preto tak dlho. Po 45 minútach rooibos zcedte. Získate takúto oranžovú tekutinu s koncentrovanou chuťou.
Pripravíme si activiu (bielu alebo sladkú bielu) , alebo iný biely jogurt, ale activia má práve 125 g, ktoré potrebujeme.
Zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, cukor, štipku soli a jogurt.
Roztopíme si maslo a necháme trochu schladiť.
Prilejeme roztopené maslo, pridáme vajce, med a vylúhovaný rooibos. Všetko dokopy zmiešame.
Vylejeme do vymastenej formy na muffiny a dáme piecť pri 200°C, 25 minút. Po upečení vyberte z formy a môžte ozdobiť práškovým cukrom, salkom, čokoládou alebo ich nechať len tak. Tento recept je ľahký a rýchly a muffiny si môžte pripraviť aj do zásoby, dať do mrazáku a žiadna návšteva vás neprekvapí. :)