Bananova Torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 6 vajec, 18dkg prask. cukru, 15dkg poloh. muky, 2dkg kakaa, tuk a muka na pomastenie a posypanie tortovej formy 1. plnka: 30dkg masla, 20dkg prask. cukru, 5g maizeny, 3dkg kakaa, 1dcl mlieka, 1 zltok, 2 banany 2. plnka: 2 banany, 4 PL marhuloveho dzemu, 1 PL citronovej stavy, 4 PL rumu Zdobenie: 1 banan, slahacka

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto:
Zltky vymiesame s polovicou cukru. Z bielkov vyslahame tuhy sneh a zaslahavame don druhu polovicu cukru. Sneh, muku a kakao zlahka zapracujeme do zltkovej hmoty. Cesto vylejeme do pripravenej formy a upecieme. Upeceny korpus prekrojime na 3 platy.

1. plnka:
V ciastke studeneho mlieka rozmiesame maizenu, kakao a zltok. Zvysok mlieka nechame zovriet a do neho zamiesame predchadzajucu hmotu. Po vychladnuti po ciastkach pridavame maslo, ktore sme najprv vymiesali s cukrom.

2. plnka:
Do marhuloveho dzemu pridame rum, banany pokrajane na kolieska, lyzicu citronovej stavy a povarime na sporaku.

Plnenie:
Spodny plat korpusu potrieme vrstvou prvej plnky, polozime cerstve banany pokrajane na kolieska a znovu potrieme tou istou plnkou. Prikryjeme druhym platom. Povrch platu potrieme druhou plnkou a tenkou vrstvou prvej plnky. Prikryjeme tretim platom.

Zdobime slahackou a kolieskami bananov - ja pouzivam miesto toho marcipan.