Francúzke karamelové kocky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto. 6vajec, 6 lyž. kryštáloveho cukru, 1 lyž. kakaa, 5 lyž. múky, 1pdp, trochu oleja
Plnka: 1 L vody, 3 zlaté klasy, 130g cukru, 1 vanilkovy cukor. 2 lyž. kakaa, 7 bielkov
Šlahačkovy krem-karamelový: 4 lyž. kryštál. cukru, 3 dcl mlieka, 2 praškové šlahačky

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO: Bielky s cukrom yšlaháme na sneh pridame olej, žltky a premiešame. Pridame múku s pdp, a kakao. Cesto vylejeme na vymastený a pomúčeny plech a dame upiecť.
PLNKA: Vačšiu časť vody dame zovrieť, pridame 70 g cukru a vanilku a vo zvyšnej vode rozmiešame zlaty klas a spolu uvaríme, Do horucej kaše zapracujeme sneh z bielkov a 60g cukru. Do polovice plnky zamiešame kakao. Na cesto natrieme najprv svetlú a potom tmavu plnku a na koniec karamelovyý krém.
KARAMELOVY KREM: Cukor skaramelizujeme a zalejeme mliekom a nechame roztopiť. Dovychladnuteho karamelu pridame šlahačky v prášku a vyšlaháme.Natrieme to na tmavu plnku a ozdobíme stúhanou čokoladou alebo čokoládovou ryžou.