POTŘEBNÉ PŘÍSADY
5 ks rozkov najlepsie starsich 2,3 dnove, 1 dl olej, 2 dl mlieka ,1 vajicko (cerstve), platkovy syr, sunka (podla uvazenia), kecup, krajane sampinony (v konzerve), kukurica, feferonky alebo ina stiplava paprika ja pouzivam Jalapeno (dostat kupit v Bille a nie su az tak agresivne stiplave), korenie na pizzu, cierne korenie mlete, granulovany cesnak
POSTUP PŘÍPRAVY
1.) Rozky nakrajame na kolieska.
2:) Zmiesame dokopy olej, vajicko a mlieko do ktoreho pridame trosku granulovany cesnak a cierne korenie
3.) Zmeskou zalejeme rozky a rukou vymiesame kasovite cesto.
4.) Cesto dame na vymasteny plech (mozme pouzit aj papier na pecenie) a mokrou rukou vyformujeme po celom plechu, aby to vyzeralo aj esteticky mozme si cesto niecim zarovnat.
5.) Dame piect do rury na 20 minut a 200 stupnov (pecenie rury nastavte zhora aj zdola).
Tip: Ak sa nahodou cesto niekde na plechu vyduje, otvorte ruru a vidlickou ho prepichnite.
6.) Po 20 minutach vyberieme z rury, potrieme kecupom a naukladame postupne, syr, sunku, sampinony, feferonky a len jemne posypeme korenim na pizzu.
7.) Znova dame piect na 20 minut, 200 stupnov
Tip: Poslednych cca 5 minut prepneme pecenie len zhora.
Po upeceni vyberieme z rury a posypeme kukuricou a znova korenim na pizzu.
Tip: Ruru vypneme a dame opat spat tak este na cca 10 minut odstat.
Pozn.: Na cesto si mozte naukladat co len chcete zalezi od Vasej chuti, skusal som uz aj drveneho tuniaka, olivy a pod. Ak budete chciet toho spravit viac na vacsi plech, odporucam pouzit 10 rozkov a o 1 dl mlieka viac ostatne zostava.
Prajem dobru chut, chuti to naozaj fantasticky.
Rozky nakrajame na kolieska. |
Rozky nakrajame na kolieska. |
Zmiesame dokopy olej, vajicko a mlieko do ktoreho pridame trosku granulovany cesnak a cierne korenie |
Zmeskou zalejeme rozky a rukou vymiesame kasovite cesto |
Cesto dame na vymasteny plech (mozme pouzit aj papier na pecenie) a mokrou rukou vyformujeme po celom plechu, aby to vyzeralo aj esteticky mozme si cesto niecim zarovnat |
Po upeceni potrieme kecupom |
Naukladame postupne syr |
sunku, sampinony, fereronky...posypene korenim na pizzu |
Dobru chut...:-) |