Pizza z rozkov (Pizza tety Gevy)

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 ks rozkov najlepsie starsich 2,3 dnove, 1 dl olej, 2 dl mlieka ,1 vajicko (cerstve), platkovy syr, sunka (podla uvazenia), kecup, krajane sampinony (v konzerve), kukurica, feferonky alebo ina stiplava paprika ja pouzivam Jalapeno (dostat kupit v Bille a nie su az tak agresivne stiplave), korenie na pizzu, cierne korenie mlete, granulovany cesnak

POSTUP PŘÍPRAVY

1.) Rozky nakrajame na kolieska.
2:) Zmiesame dokopy olej, vajicko a mlieko do ktoreho pridame trosku granulovany cesnak a cierne korenie
3.) Zmeskou zalejeme rozky a rukou vymiesame kasovite cesto.
4.) Cesto dame na vymasteny plech (mozme pouzit aj papier na pecenie) a mokrou rukou vyformujeme po celom plechu, aby to vyzeralo aj esteticky mozme si cesto niecim zarovnat.

5.) Dame piect do rury na 20 minut a 200 stupnov (pecenie rury nastavte zhora aj zdola).

Tip: Ak sa nahodou cesto niekde na plechu vyduje, otvorte ruru a vidlickou ho prepichnite.

6.) Po 20 minutach vyberieme z rury, potrieme kecupom a naukladame postupne, syr, sunku, sampinony, feferonky a len jemne posypeme korenim na pizzu.
7.) Znova dame piect na 20 minut, 200 stupnov

Tip: Poslednych cca 5 minut prepneme pecenie len zhora.

Po upeceni vyberieme z rury a posypeme kukuricou a znova korenim na pizzu.

Tip: Ruru vypneme a dame opat spat tak este na cca 10 minut odstat.

Pozn.: Na cesto si mozte naukladat co len chcete zalezi od Vasej chuti, skusal som uz aj drveneho tuniaka, olivy a pod. Ak budete chciet toho spravit viac na vacsi plech, odporucam pouzit 10 rozkov a o 1 dl mlieka viac ostatne zostava.

Prajem dobru chut, chuti to naozaj fantasticky.

Rozky nakrajame na kolieska.
Rozky nakrajame na kolieska.
Zmiesame dokopy olej, vajicko a mlieko do ktoreho pridame trosku granulovany cesnak a cierne korenie
Zmeskou zalejeme rozky a rukou vymiesame kasovite cesto
Cesto dame na vymasteny plech (mozme pouzit aj papier na pecenie) a mokrou rukou vyformujeme po celom plechu, aby to vyzeralo aj esteticky mozme si cesto niecim zarovnat
Po upeceni potrieme kecupom
Naukladame postupne syr
sunku, sampinony, fereronky...posypene korenim na pizzu
Dobru chut...:-)