Makový závin



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g polohrubej múky, 170ml mlieka, 2 vajcia, 50g masla alebo tuku na pečenie, 70g cukru, 1,5 odmerky sušeného droždia (alebo 3/4 kocky). Plnka 100g mletého maku, 80g cukru, 70g rozpusteného masla alebo tuku na pečenie, trochu vrelého mlieka (tak od oka, aby bola plnka vlhká, ale nie mokrá). Jedno vajce na potretie (nemusí byť)

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky prísady na cesto som dala do domácej pekárne a zapla program cesto. Po vykysnutí som cesto rozdelila na dve časti, tie som vyvaľkala, natrela plnkou a zvinula. Dala som na plech vystlaný papierom, potrela rozšľahaným vajíčkom a popichala špáratkom. Piekla som na 180st., čas neviem presne, treba sledovať