Mandarínkovo-banánový zákusok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 piškóty, každá zo 6 vajec: 12 vajec, 12PL polohrubej múky, 12PL kryšt. cukru *** Plnka: 6 dcl mlieka, 2 ks pudingy Zlatý klas, 250 g masla, 150 g kryšt. cukru, vanilkový cukor *** Ďalšie suroviny: asi 6 ks banánov, 2 ks mandarínkového kompótu, džem (marhuľový, ríbezľový, višňový, .....) *** Poleva: 40 dkg kr. cukru, voda na zaliatie, 1PL citrónovej šťavy (ak sa vám nechce robiť poleva, kúpte 3 balíčky citrónovej polevy od Dr. Oetkera a pripravte ju podľa návodu, alebo jednoducho rozpustite bielu čokoládu:))

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuk fotopostup:)

Pripravíme si cestá. Vyšľaháme 6 bielkov, pridáme 6 PL kryšt. cukru...
... a vyšľaháme na biely sneh, pridáme žĺtky...
... 6PL múky
vylejeme na plech a dáme piecť na 180C, asi na 15 minút. Postup zopakujeme ešte raz, aby sme mali upečené dva korpusy.
Z týchto surovín uvaríme puding a necháme ho vychladnúť.
Vyšľaháme maslo...
a postupne doň všľaháme vychladnutý puding.
Tak, a môžme sa pustiť do vrstvenia:) Jeden korpus natrieme džemom...
.. a naň rozotrieme polovicu plnky.
Potom striedavo ukladáme banány vs. mandarínky:)
Na ovocie znovu rozotrieme plnku (zvyšnú polovicu)...
A prikryjeme druhým korpusom.
Potom zákusok potrieme džemom a polejeme polevou. Je tu aj recept na polevu, no kto by nerád riskoval, či sa podarí, kľudne môže dať aj bielu čokoládu alebo citrónovú polevu od Dr. Oetkera, ako som už vyššie spomínala.
Tu je recept na tú polevu:) Cukor zalejeme v malej nádobe vodou, tak aby bol pod vodou, a dáme pomaly variť, občas premiešame.
Keď sa zmení na číry sirup, odstavíme z ohňa a necháme do vlažna vychladnúť. Pri varení dáme pozor, aby nám to nescukornatelo. Do vlažného pridáme 1PL citrónovej šťavy a šľaháme, až je hmota biela.