Neskutočné kokosové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 7 bielkov, 300g prášk.cukru, 200g kokosu, 5 PL hlad.múky Krém: 7 žĺtkov, 6 PL prášk.cukru, 6 PL mlieka, 3 PL hlad.múky, 250g masla (palmarín, hera) Poleva: 100g čokolády, 60g cery

POSTUP PŘÍPRAVY

Pridávam podľa mňa jeden z najlepších koláčikov, nikde som ho tu nenašla a myslím, že by tu mal byť, pretože je naozaj NESKUTOČNÝ...určite vyskúšajte, je celkom jednoduchý..a dá sa robiť aj do tortovej formy z 1/2 dávky surovín.


Bielky s cukrom vyšľaháme do maxituha. Pridáme kokos a múku. Už len jemne premiešame. Rozotrieme na plech s papierom na pečenie. Môžte aj na vymastený plech, ale ja robím skoro všetko na papieri..Dáme piecť pri 180°C na cca10-15 minút..Treba strážiť, nemalo by byť príliš hnedé, aby nebolo tvrdé..Stačí keď je trošičku doružova.

Krém :
Žĺtky s cukrom, mliekom a múkou šľaháme nad parou na hustú kašu..Trvá to cca 10min.
Vyšľaháme maslo a primiešame doňho vychladnutú žĺtkovu kašu..
Natrieme na vychladnutý korpus a pofŕkame čokoládou..

Vyšlaháme bielky s cukrom.
Pridáme kokos, múku, jemne premiešame a dáme na papier na pečenie na menší plech.
Pekne rozotrieme a dáme piecť pri 180°C na 10-15min. Viac nie.
Žĺtka s cukrom, múkou a mliekom premiešame a....
..a šľaháme nad parou na hustú kašu, pozor aby sa miska nedotýkala vody..Trvá do cca 10 minút.
Takto hustú, lepivú až nejde ani šľahať, pretože sa lepí na metličky. Necháme vychladnúť.
Tu máme upečený korpus. Ja som ho tentokrát nechala trošičku dlhšie a je tvrdší, aj keď všetci tvrdia, že je super.
Žĺtková kaša s maslom vymiešaná do hladka.
Z korpusu opatrne stiahneme papier na pečenie a dáme späť do plechu. Natrieme krém a pofŕkame čokoládou.
Dáme na chvílu do chladničky, nech nám čoko aj krém stuhne a môžeme papať.. My tento koláčik naozaj milujeme...Dúfam, že bude chutiť aj Vám. DOBRÚ CHUŤ.