Cuketa zapečená s mletým mäsom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 cukety, 3 paradajky, 300 g mletého mäsa, 3 vajcia, oregano, soľ, mčk, solčanka, 1 strúčik cesnaku

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je z českého mimibazáru ako 1 zo 100 spôsobom úpravy mletého mäsa. Ja som sa gramážami moc neriadila, rozpis je do menšej jenskej misy.

Mleté mäso si osolíme, okoreníme, pridáme solčanku a cesnak. Premiešame.
Cukety si pokrájame na kolieska a rozdelíme na 2 časti. Prvú časť ukladáme na dno jenskej misy, ktoré sme si vymazali olivovým olejom.
Cuketku si osolíme, okoreníme a pridáme oregano.
Nasleduje vrstva na plátky pokrájaných paradajok.
Teraz nasleduje vrstva mletého mäsa.
Opäť nasleduje cuketa. Osolíme, okoreníme a pridáme oregáno.
Nasleduje vrstva paradajok a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov cca 40 minút.
Pekáč vyberieme z rúry a opatrne zlejeme vodu. Vajíčka si vyšľahame, pridáme soľ, mčk a vylejeme na zmes v pekáči. Dopekáme bez krytu pokým sa nám vajíčka nezrazia a nebudú mať zlatistú farbu.
Takto nejako. Podávame s varenými novými zemiačikmi.