Cuketa zapečená s mletým mäsom
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 cukety, 3 paradajky, 300 g mletého mäsa, 3 vajcia, oregano, soľ, mčk, solčanka, 1 strúčik cesnaku
POSTUP PŘÍPRAVY
Recept je z českého mimibazáru ako 1 zo 100 spôsobom úpravy mletého mäsa. Ja som sa gramážami moc neriadila, rozpis je do menšej jenskej misy.
|
Mleté mäso si osolíme, okoreníme, pridáme solčanku a cesnak. Premiešame. |
|
Cukety si pokrájame na kolieska a rozdelíme na 2 časti. Prvú časť ukladáme na dno jenskej misy, ktoré sme si vymazali olivovým olejom. |
|
Cuketku si osolíme, okoreníme a pridáme oregano. |
|
Nasleduje vrstva na plátky pokrájaných paradajok. |
|
Teraz nasleduje vrstva mletého mäsa. |
|
Opäť nasleduje cuketa. Osolíme, okoreníme a pridáme oregáno. |
|
Nasleduje vrstva paradajok a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov cca 40 minút. |
|
Pekáč vyberieme z rúry a opatrne zlejeme vodu. Vajíčka si vyšľahame, pridáme soľ, mčk a vylejeme na zmes v pekáči. Dopekáme bez krytu pokým sa nám vajíčka nezrazia a nebudú mať zlatistú farbu. |
|
Takto nejako. Podávame s varenými novými zemiačikmi. |