KEBAB so zeleninou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mleté mäso,väčšie paradajky,väčšie cibule aj zemiaky,baklažán alebo cuketa,soľ,saturejka alebo čubrica,cesnak,mčk,mletá č.paprika,kapustné alebo hroznové mladé listy,vlažná voda,olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Množstvo sa riadi podľa počtu stravníkov a koreniny pridáme podľa chuti.Mleté mäso zmiešame s koreninami a necháme odležať.Zeleninu,okrem listov, si pokrájame na kolieska,ked máme baklažán tak ho posolíme aby pustil vodu.Do pekáča dáme naspodok listy a začneme ukladať postupne vedľa seba ,tak ako keby sme to napichovali na ražeň.Z mäsa si vytvoríme okrúhle placky veľkosti nakrájaného baklažánu,ale nie moc hrubé a začneme: baklažán,cibuľa, mäso, paradajka,zemiak.Takto pokračujeme až po kraj pekáča a začneme odznovu.Vyplníme celý pekáč,vo vlažnej vode rozmiešame všetky koreniny,ktoré sme pridávali do mäsa,trochu oleja,rozmiešame a polejeme s tým pripravené mäso so zeleninou.Pečieme 45-50 minút pri 180°C prikryté,no pred koncom odkryjeme a necháme dopiecť.