Fasirky s Camembert syrom (Hermelin/Encian/Brie)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

*250 g syra Camembert * 500g mleteho bravcoveho masa * 1 mensia cibula * 2 vajcia * 5 polievkovych lyzic struhanky * na dochutenie fasirok davam takyto pomer korenia (mozete vsak fasirky dochutit ´´po svojom´´ tak ako to robite pri obycajnych fasirkach) * 1 kavova lyzicka soli * 1 kavova lyzicka mletej papriky * 1/2 kavovej lyzicky stiplavej mletej papriky * 1/2 kavovej lyzicky cierneho korenia * 2 kavove lyzicky susenej majoranky *** budeme este potrebovat 2-3 vajicka a struhanku na obalenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Zacneme syrom, postruhame si ho do misky - tazsie sa struha lebo je makky ale da sa to zvladnut :)) Do misky si pridame vsetko ostatne, t.j.: maso, nadrobno nakrajanu cibulku, 2 vajcia, 5 polievkovych lyzic struhanky a korenie na dochutenie. Vsetko to najlepsie rucne miesame kym sa nam to pekne neprepoji a nevznikne hmota z ktorej sa budu dat tvarovat fasirky (ak je to prilis velmi lepkave tak pridame struhanku). Tvarujeme si gulky ktore obalime v struhanke a ´´pricapneme´´ ich aby vznikli fasirky, tie si potom este raz namocime do rozslahanych vajicok a este raz do struhanky (je to koli tomu syru inak by sa nam pri smazeni na oleji mohol vytekat). Takze smazime na oleji a dobru chut! My podavame z uvarenymi zemiakmi ktore si len popucime a zmiesame ich s preprazenou cibulkou. Ako priloha zavarane cibulky, uhorky a karfiol :) Ine fasirky sa u nas uz nejedia odkedy sme tento vylepseny recept oskusali prvy krat, velmi navykove este aj vecer za studena sa ide vyjedat z chladnicky :)) Zabudla som dodat v povodnom recepte bol Hermelin cize je uplne jedno aky z tychto syrov pouzijete :)

Zacneme syrom, postruhame si ho do misky - tazsie sa struha lebo je makky ale da sa to zvladnut :))
Do misky si pridame vsetko ostatne, t.j.: maso, nadrobno nakrajanu cibulku, 2 vajcia, 5 polievkovych lyzic struhanky a korenie na dochutenie.
Vsetko to najlepsie rucne miesame kym sa nam to pekne neprepoji a nevznikne hmota z ktorej sa budu dat tvarovat fasirky (ak je to prilis velmi lepkave tak pridame struhanku).
Tvarujeme si gulky ktore obalime v struhanke a ´´pricapneme´´ ich aby vznikli fasirky, tie si potom este raz namocime do rozslahanych vajicok a este raz do struhanky (je to koli tomu syru inak by sa nam pri smazeni na oleji mohol vytekat).