Fazuľový guláš

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 veľké cibule, bravčové stehno cca 700 g, údené maso uvarené + vývar, uvarená biela fazuľa + vývar, fľaša leča ( stačí malá ), soľ, MČK, červená paprika sladká, drvená rasca, majoránka, cesnak ( podľa chuti, ale dostatočné množstvo ), olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept som vymámila od vedúceho v bufete, kde guláš robia. Je fantastický, treba pomaly bezodný tanier :-) mizne rýchlosťou blesku.
Takže deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v NEOSOLENEJ vode ( solí sa až potom ), takisto si uvaríme údené masko a vývary necháme, zídu sa nám na podlievanie..
Urobíme si cibuľový základ na oleji (alebo aj masti), pridáme masko na kocky, soľ, korenie, drvenú rascu, majoránku, červenú papriku, paradajkový pretlak, pohár leča a polovicu cesnaku, podlejeme vývarom z mäsa alebo fazule a dusíme takmer do makka..V prípade potreby podlievame. Keď je masko takmer makké, pridáme odkvapkanú fazuľu, na kocky nakrájané údené a zvyšnú polovicu cesnaku a dovaríme do makka..netreba ani múku, ani žiadne iné zahusťovadlo :-) vtedy guláš vydrží dlhšie . Najlepší je s bielym chlebom. Mňam :-)
Fotku pridám, keď guláš niekedy urobím, ale iste čoskoro :-)