Osviežujúca tvarohovo-jahodová kocka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 6 vajec, 10 PL kryštálového cukru, 10 PL vlažnej vody, 10 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva. Plnka: 1 šľahačková smotana, 1 stužovač šľahačky, 500 g jemného tvarohu, šťava z 1 citróna, rumová aróma, 2 vanilkové cukry, práškový cukor podľa chuti /ja som dala asi 4 PL / Želatína: 1 zlatý klas, jahodový sirup + voda = 500ml / ja som dala asi 50ml sirupu a 450ml vody/, jahody

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
Cesto : Žĺtky si vymiešame s cukrom do penista. Pridáme vlažnú vodu. A vmiešame múku s práškom do pečiva. Nakoniec jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Vylejeme na veľký plech vymastený a vysypaný múkou a pečieme asi 18 min. pri 180 stupňoch.
Plnka: Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s 1 PL práškového cukru a stužovačom. Potom ju jemne vmiešame do tvarohu. Pridáme ostatný cukor a zľahka premiešame. Pridáme šťavu z jedného citróna a asi 5 kvapiek rumovej arómy. Na vychladnutú piškótu natrieme pripravený krém. Na krém poukladáme na plátky pokrájané jahody a zalejeme želatínou. Želatínu si pripravíme z zlatého klasu a sirupovej vody.
Zákusok necháme odstáť do druhého dňa (ak vydržíme) .
Dobrú chuť.