Tvarohový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 300 g polohrubej múky, 150 g prášk. cukru, 1/2 bal. PDP, 1 vajce, 150 g masla, KRÉM: 500 g tvarohu, 120 g prášk. cukru, 1 bal. van. cukru, 1 bal. Zlatý klas, 500 ml mlieka, 100 ml oleja, 1 vajce a 4 žltky, SNEH: 6 bielkov, 6 lyžíc kryšt. cukru, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

CESTO: Preosiatu múky, cukor a krypr. prášok zmiešame... pridáme vajce, stužený tuk a spolu vymiesime cesto, ktoré potom rovnomerne rozložíme na hlbší (vymastený a múkou vysypaný plech, príp. papier na pečenie)... ja cesto mierne rozvaľkám, ale kedže sa trhá, tak ho skôr rukami roztlačím na plechu.
KRÉM: V hlbšej nádobe zmiešame tvaroh, prášk. a van. cukor, Zlatý klas, mlieko, olej, celé vajce a žĺtky. Všetko spolu vymiešame a vylejeme na cesto v plechu.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200°C na 2 minút, potom teplotu stiahneme na 150°C a pečieme ešte 5-10 minút, kým nezačnú jemne hnednúť kraje. Upečený koláč vyberieme z rúry a vylejeme naň rozšľahaný tuhý sneh zo 6 bielkov a kryšt. cukru a dáme ešte piecť pri teplote 150°C na 10-15 minút, kým sneh nezačne na povrchu jemne hnednúť.

potrebné ingrediencie...
vymiesime cesto...
rozložíme ho na plech (na papier na pečenie)...
vylejeme naň krém a dáme piecť do rúry pri 200°C, po 20 minútach znížime na 150°C a pečieme ešte 5-10 minút...
pred upečením cesta+krému začneme chystať bielkovú polevu - vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, kryšt. cukru a štipky soli...
vyšľahané bielky vylejeme na horúci koláč a dáme ešte piecť pri 150°C na 10-15 minút, kým bielky nezačnú mierne hnednúť...
takto vyzerá upečený koláčik :) Dobrú chuť :))