Jablková nepečená torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1kg očistených jabĺk, 200+400ml vody, 2 zlaté klasy (alebo van.pudingy), 1 balík piškót, vanilkový cukor, cukor (3-6 PL), 1 citrón, pár klinčekov, kúsok škorice

POSTUP PŘÍPRAVY

Určite každý pozná túto rýchlovku, tak pre pripomenutie a inšpiráciu..
Postrúhané jablká dáme variť s cukrom, citrónovou šťavou, škoricou, klinčekmi a 200ml vody. Keď sú jablká uvarené, škoricu a klinčeky vyberieme a vlejeme zlaté klasy rozmiešané v 400ml vody a povaríme chvíľu, kým nám hmota nezačne hustnúť a odstavíme.
Tortovú formu vystelieme alobalom (nemusí byť), poukladáme piškóty a dáme na ne časť jablkovej plnky, opäť piškóty a opäť jablká, pokračujeme kým neminieme jablkovú hmotu. Tortu necháme vychladnúť a potom ju dáme do chladničky schladiť. Pred podávaním ju môžeme potrieť kyslou smotanou alebo pofrkať (postrúhať) na ňu čokoládu. Dobrú chuť.