Nadýchaná omeleta so šunkou a syrom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g nastrúhaného čedaru, 100 g na kocky nakrájanej šunky, 4 vajcia - zvlášť žĺtka a zvlášť bielka, 2 malé lyžičky dijonskej horčice, 1 malá lyžička petržlenovej vňate, soľ, mčk, trochu olivového oleja.

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept z časopisu, pričom som si trochu upravila postup.
1. Rúru si zapneme na 200 stupňov.
2. Nastrúhaný syr (trochu si ale odložíme bokom) zmiešame so žĺtkami, nakrájanou šunkou, horčicou a petržlenovou vňaťou.
3. Zmes osolíme a okoreníme.
4. Bielka si vyšľaháme na pevný sneh a vmiešame do žĺtkovej zmesy.
5. Jenskú misu si vymažeme olivovým olejom, vlejeme do nej zmes a navrch dáme zostatok nastrúhaného syra.
6. Pečieme kým nemáme povrch dozlatova. Mne to trvalo cca 15 minút.
7. Podávame so zeleninkou, alebo len s kečupom a pečivom.