Panenka v slaninke so šampiňónovou omáčkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1ks bravčovej panenky, 150g slaninky pokrájanej na tenké plátky, soľ, mleté čierne korenie, 500g čerstvých šampiňónov, 250ml smotany na šľahanie, 1 cibuľa, olej,

POSTUP PŘÍPRAVY

Panenku prekrojíme na dva až tri kusy. Osolíme, posypeme korením a prudko opražíme na rozpálenom oleji. Necháme mierne vychladnúť a obalíme v slaninke. Uložíme na pekáč, mierne podlejeme olejom prikryjeme a dáme zapiecť.Pečieme asi hodinu. 10-15 minút pred dopečením odokryjeme a necháme slaninku na panenke mierne opiecť.
PRÍPRAVA šampiňónovej omáčky:
Na oleji opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané šampiňóny a necháme 20 minút prikryté dusiť. Do mäkkých šampiňónov pridáme šľahačkovú smotanu a necháme chvíľu vrieť.
Upečenú panenku prekrojíme a polejeme omáčkou.

Mäsko opečieme
Obalíme v slaninke,šunke,proscute,alebo čo dom dá,)
Dáme piecť
Pripravíme omáčku-speníme cibuľku
Nakrájame šampiňóny
Opečieme,podusíme
Prilejeme smotanu
A podávame