Rýchly obed z jednej panvice (rizoto alias paela)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 cibuľa, 2 kuracie stehna (vykosťujem a použijem na vývar), 1 plechovka paradajky (resp. 3 normálne), 1 zelena a červena paprika, 3-4 poháre ryže (podľa počtu osob), morské plody, polovica bujónu, korenie - soľ, šafran, kurkuma, majoránka, olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Na panvici potretej olivovým olejom krátko opražíme na kocky nakrájanú cibuľu (cesnak - kto ma rád). Pridáme olúpané nakrájané paradajky, nakrájanú na slížiky papriku, na kúsky nakrájané kuracie stehna (prsia). Popražíme cca 5-7 minút. Pridáme umytú ryžu, zalejeme vodou s bujónom, premiešame a varime asi 10 minút. Ochutíme kurkumou (dodá ryži žltú farbu), šafranom, majoránkovou, soľou. Pridáme morské plody (nedávam veľa lebo ich veľmi neobľubujem). Dusíme asi 5 minút. Necháme prikryjeme pokrievkou asi 5 minút a podávame.
Z tohto množstva je 4-5 porcii, závisí však od apetítu stravníkov.