Fazuľová sladká polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Polievka: mladá fazuľa * voda * soľ * bobkový list * CČK * koreňová zelenina – mrkva, petržlen, zeler * cibuľa * petržlenová vňať * bravčové kosti alebo slaninka alebo párky (záleží na Vás) * zápražka z cibule, oleja, múky a mletej papriky * CIBUĽOVÝ POSÚCH: ½ kg polohrubej múky * ½ litra mlieka * 1 kvasnice * trocha soli * štipka cukru * cibuľa * koreniny: sézam * kmín * na potretie vajíčko

POSTUP PŘÍPRAVY

Mamičky, tento recept pozná určite každá z Vás - ale ja už neviem nič uvariť bez fotoaparátu, tak Vás prosím o veľké ospravedlnenie a ak sa nájde aspoň jedna mamička, ktorá uvarí túto polievku s mojim receptom, tak som to nerobila zbytočne :-))) Recept na cibuľový kysnutý posúch som uverejnila zvlášť v predchádzajúcom recepte.

1. Polievka je veľmi jednoduchá. Varila som ju bez namáčania fazule, nakoľko som kúpila mladú fazuľu na trhu, takže som ju len umyla a hodila do hrnca.
2. K fazuli som pridala nakrájanú koreňovú zeleninu - petržlen, petržlenovú vňať, zeler a veľa mrkvy, aby bola polievka sladká. Ďalej som pozrela do mrazáku, aké mäsové alebo kosťové "zbytky" sa tam nachádzajú, a tak som vybrala kožu zo slaninky (tú vždy odložím do mrazáku a používam ju do kapustníc, gulášov a strukovinových polievok), prerastenú slaninku som nakrájala na kocky, bravčové kosti a veľkú pečeň. Polievka má vynikajúcu chuť, ak sa v nej vyvarí kúsok hrubej kože zo slaninky. Kľudne môžete pridať klobásu alebo párky.
3. Dolejte vodu a varte asi hodinu.
4. Nezabudnite polievku osoliť a pridať bobkové listy a celé čierne korenie.
5. Urobte väčšie množstvo zápražky, a vlejte do polievky. POlievku nechajte prejsť varom a fertig!!!
6. Manžel má rád do tejto polievky ešte kopček kyslej smotany - on má fajnovú papuľku :-)))