Ani neviem čo :)...s jahodovým jogurtom :o)))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 ml šľahačková smotana, 150ml jahodový jogurt, 2 vajcia, 200g kryštálový cukor, 1 vanilkový cukor, trocha nastrúhanej citrónovej kôry, 450g polohrubá múka, 1 prášok do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

tento receptík som našla na jednej českej stránke, a keďže ja zbožňujem pečenie v pekárničke- lebo tá si vymieša všetko sama, tak som sa rozhodla vyskúšať túto českú buchtu. Myslím si, že až by sa niekomu zdalo , že je veľmi tuková (jogurt a šľahačka= tak smotanu by bolo možné nahradiť mliekom) a takisto je iste možné kombinovať s hocijakým jogurtom. No tá vôňa, čo sa šírila po dome - to je niečo rozprávkové...a ostala som prekvapená aj z jej chuti :)...je tam cítiť chuť jogurtu...je fakt rozprávková tá bábovka či buchta :)

toto sú potrebné suroviny . V poradí ako som to napísala dáme do pekárničky a zapneme program DORT, alebo vymiešame na programe RÝCHLY, po vymiešaní stlačíme tlačítko START/STOP, vytiahneme hnetací hak a zvolíme si program PEČENIE. Po upečení si vyskúšame špajlou, či sa nám cesto na ňu nelepí, ak áno, dám zvolíme znova PEČENIE, ale tu už dávame pozor, kedy sa nám to upečie.
Po upečení vyberieme z pekárni a chladne nám vo forme, až tak vyklopíme. Ja som nevydržala a vyklopila ešte teple a ochutnávala a ochutnávala...je ozaj fajnová...:) Vrch si môžete pocukrovať, ale moje kočky až tak cukor ako posýpku nemusia :(