Svieža ovocná torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškóta:8 ks sneh z bielkov,8 ks žĺtky,300 g cukor práškový,2 dl mlieko,1,5 dl olej,400 g múka polohrubá, 1 ks prášok do pečiva. Kakao Krém: 1 Mascarpone 500g 1 Tvaroh jemný 500g 3 ks Smotana pochúťková 1 Šľahačková smotana 1 Želatína v prášku Práškový cukor podľa chuti Podlhovasté piškóty, silná čierna káva Na dozdobenie:Piškóty, ovocie podľa chuti, číra želatína

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto:
Vymiešame žĺtky s cukrom, postupne pridáme mlieko, olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec jemne zamiešame sneh z bielkov. Viac ako polovicu cesta vylejeme na plech, do ostatného pridáme kakao a vlejeme do svetlého cesta. Pečieme na plechu, pri 180°C cca. 15-20 min., podľa rúry. Po vychladnutí vyklopíme na tácku alebo na miesto kde už zostane, lebo pohnúť sa ňou už nedá. Orežeme okraje, natrieme vrstvou lekváru a začneme lepiť dookola piškóty. Mne vystal čokoládový krém z košíčkov, tak som použila ten, ale keby som nemala tak by som asi použila nutelu. Jemne zviazať dookola nejakou stuhou, aby nám držali piškóty.

Krém:
Vyšľaháme mascarpone, zvlášť vymiešame tvaroh s kyslou smotanou, a zvláť vyšľaháme šľahačku.
Práškovú želatínu zalejeme asi 1 dcl vody, keď ztuhne pomaly ju rozpúšťame, ale nesmie vrieť. Keď už má tekutú konzistenciu tak vmiešame do nej z tvarohovo smotanovej zmesy troška nahrejeme a vmixujeme do mascarpone a nakoniec vmiešame šľahačku.
Keď zmes začne tuhnúť, ukladáme z nej lyžičkou vrstvu na korpus (asi polovicu), na krém uložíme piškóty
namočené do silnej kávy a prikryjeme druhou polovicou zmesy. Dáme stuhnúť do chladničky.
Medzitým sa mi začali vyvalovať piškóty, tak som ich poprávala a podopierala ...Keď to začne tuhnúť tak sa piškóty pomaly začnú prilínať. Keď zmes ztuhne, poukladáme na ňu ovocie podľa výberu a natrieme štetčekom priesvitnou želatínou. A potom už len pustiť sa do nej.