Údené mäso so zemiakovými knedličkami a špenátom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Špenát, údené mäsko, zemiakové cesto, cesnak, cibuľa - vyzerá ako slaninka, ale je to cibuľa :-), soľ.....
kuk obrázok nižšie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Takže ideme na to:
Dáme si variť údeninu s bobkovým listom. Zatiaľ vypracujeme zo zemiakového cesta 3 - 4 knedle. Keď sa údeninka uvarí, vyberieme ju a v tej istej vode (trošku osolenej) uvaríme knedličky podľa návodu (15 - 20 min.) ako je písané na obale. Šikovnejšie mamičky si ich urobia doma :-) Ja varím z polotovaru, čas je vzácny :-) V inom hrnci uvaríme špenát - kto je ako zvyknutý. Ja pridávam trošku mlieka s múkou - špenátik je potom jemnejší a ku koncu ešte cesnak.
Potom už len všetko nakrájame a naporcujeme na taniere. A ešte jedna dôležitá prísada: na oleji do zlatohneda upražená cibuľka. Treba dať pri smažení pozor, lebo cibuľka sa v oleji praží ešte chvíľku po odstavení - takže aby vám nezhorela. Cibuľkou aj s olejom postrašíme knedličky aj údeninku. Kto nemá rád, cibuľu nemusí dávať, ale naozaj odporúčam :-)

Toto jedlo moja rodinka miluje, dokonca aj dcérka. Nerobíme ho často, ale zato si ho vychutnáme :-) A je veľmi nenáročné na čas a prípravu
Dobrú chuť

..tu sú potrebné suroviny
..takto približne vypracujeme knedličky