Skvelý, rýchly a jednoduchý jablkový koláčik... momentálne najčastejšie pečený v našej rodine :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 väčšie kysl.jablká, 2 hrnčeky hladkej múky, 1,5 hrnčeka kryštálového cukru, 1 hrnček oleja (po viacerých dotazoch som zmenila nasledovne: 2/3 hrnčeka oleja a 1/3 mlieka), 4-5 vajec, 1 KL sóda bicarbóny, 1-2 KL škorice 0,5 hrnčeka orechov, 1 čokoláda na varenie,

POSTUP PŘÍPRAVY

Celé vajcia zmiešame s kryštálovým cukrom, postupne pridávame olej+mlieko. Múku zmiešame so škoricou a sódou bic... postupne pridáme do vaječnej hmoty. Odstavíme mixér a pridáme nakrájané jablká (na také kúsky cca 2x2x2cm), orechy (na hrubšie nasekané), na väčšie kusy nasekaná horká čokoláda. Všetko poriadne premiešame varechou. Vylejeme na pekáč vystlaný papierom na pečenie. Pečieme cca 35 minút na 180°C alebo v teplovzdušnej rúre na 160°C... dovtedy, kým sa nelepí na špáratko.
Koláčik sa dosť zdvihne, takže môžete dať na väčší plech.

Je veľmi chutný a rýchly!!! :) Kedysi bolo "pod moju úroveň" piecť hrnčekový koláč, ale pri dvoch malých deťoch už uprednostňujem rýchle koláčiky a žiadne extra špeciality ,o)

Potrebné ingrediencie :)
Vymiešame celé vajíčka s cukrom... postupne pridáme olej a nakoniec múku zmiešanú so sódou bicarbonou a škoricou...
...mixér odstavíme a varechou vmiešame orechy, čokoládu a jablká...
...vylejeme na vymastený alebo papierom vystlaný plech... kľudne väčší, lebo to narastie...
...hotový koláčik :) Možno nevyzerá na oko a podľa fotky dobre, ale je úúúúžasnýýýý a v poslednej dobe najčastejšie pečený koláčik v našej rodine :) Nech Vám chutí... DOBRÚ CHUŤ! :)