Marocká cícerová polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 veľká cibuľa, Celery sticks (neviem ako sa to povie po slovensky, to čo sa dáva na ozdobu ku Krvavej Mary), 3-4 strúčiky cesnaku, 4-5 červených paprík – kápie, 400g pokrájaných rajčín v konzerve, 400 g cíceru v konzerve (sušený neodporúčam), 4-5 zemiakov, 1 klobáska, 2-3 kocky zeleninového bujónu (ja používam ten ľahko rozpustný), 1 citrón, soľ, korenie, koriander alebo bylinky podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Cibuľu opražíme na oleji do sklovita, pridáme pokrájaný zeler, papriku, pretlačený cesnak podlejeme s troškou vývaru a podusíme. Keď je zelenina zmäknutá pridáme rajčiny a rozpustíme bujón, poprípade prilejeme viac vody ale polievka by mala byť hustšia. Zemiaky si očistíme, nakrájame na kocky a hodíme do polievky. Osobitne si uvaríme klobásku. Keď sú už zemiaky skoro mäkké pridáme scedený cícer a nakrájanú klobásku a ešte pár minút povaríme. Na konci vlejeme šťavu asi z ½ citróna – záleží na chuti, aké to chceš mať kyslé. Potom už len čierne korenie, možno soľ, koriander, petržlenovú vňať alebo pažítka, hocičo čo ťa napadne.

Tip: čím dlhšie sa varí tím je lepšia tak ak máte čas zemiaky pridajte až keď bude polievka podľa vašej chuti, ja ju kľudne varím aj 2 hodiny na malom plameni