Cannelloni s mäsovo - kukuričnou plnkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

11 ks cannelloni cestovín, 25 dkg mletého mäsa (bravčové, morčacie podľa chuti), konzervované kukurica\r\n15 až 20 dkg huby, 250 ml smotany, 5-10 PL olivový olej, soľ, vegeta, korenie, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, oregano, syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Mleté mäso podusíme na nadrobno pokrájanej cibuli, pridáme huby, korenie a dusíme do mäkka. Podľa potreby podlievame teplou vodou. Ja som tento krát použila zvyšok aj boloňskej omáčky (cca 1/2 flašky). \r\nNa konci pridame konzervovanú kukuricu a počkajte, až vychladne.\r\nSurové cestoviny naplníme zmesou mleteho mäsa. Zapekaciu misu natenko vytrieme olejom a poukladáme do nej naplnené cestoviny. Smotanu rozriediť trochou vody alebo mlieka, podľa chuti ochutíme, primiešame zvyšnú šťavu z mäsa a nalejeme na cesto. Je dôležité, aby omáčka úplne zakryla cestoviny. Na vrch nasypeme strúhaný syr, zakryjeme alobalom a pečieme do tej doby, kým cesto bude mäkké - cca 30minút pri 180 stupňoch. Nakoniec ešte trochu dopečieme bez alobalu.

Naplnené cannelloni
Pripravené na zapekanie
.....dobrú chuť......