Pizza



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

na cesto: 1/2 kg hladkej múky, 1 čajová lyžička soli, 1/2 čerstvého droždia alebo 1 celé sušené, 250 ml vody na pizzovú omáčku: 300 ml domáceho paradajkového pretlaku, 1 menšia cibuľa alebo pór, 1 strúčik cesnaku, 1 paradajka, 1 PL cukru, 1 PL olivového oleja, oregano, soľ, mleté čierne korenie. na oblohu pizze: saláma, slaninka, kukurica, šampiňóny, paprika, šunka, syr....

POSTUP PŘÍPRAVY

cesto: všetky ingrediencie spracujeme do tuhého cesta (nerobíme žiaden kvások) a necháme odležať v chladničke najlepšie cez noc (vydrží aj 1-2 dni v chladničke). Cesto v chladničke trošku vykysne. Takto vykysnuté cesto rozdelíme na 2 väčšie alebo 4 menšie bochníčky (záleží na tom aký veľký priemer pizze chceme). Vyvaľkáme a dáme na plech, kde ho ešte trošku vyťaháme.
Na cesto natrieme pripravenú pizzovú omáčku a suroviny podľa chuti okrem syra!!!
Dáme piecť do rúry na 180 - 200 stupňov. Pečieme cca. 15-20 minút. Asi 3 minútky pred dopečením posypeme strúhaným syrom.

Omáčka na pizzu: Cibuľku a cesnak osmažíme dozlatista v hrnci. Pridáme paradajkový pretlak a paradaku (ja ju pred tým obarím horúcou vodou a stiahnem šupku - je to chutnejšie). Dochutíme cukrom, soľou, mletým čiernym korením a oreganom. Na miernom ohni varíme 15-20 minút.

všetky ingrediencie spracujeme do tuhého cesta (nerobíme žiaden kvások) a necháme odležať v chladničke najlepšie cez noc (vydrží aj 1-2 dni v chladničke).
vyvaľkané cesto potrieme omáčkou na pizzu a dozdobíme ingredienciami podľa chuti okrem SYRA!!!!. Ja som použila slaninku, kukuricu, šampiňóny, papriku
asi 3 minúty pred dopečením posypeme pizzu strúhaným syrom.