Čokoládový dezert



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

100 g čokolády, 1 PL masla, 2 vajcia, 2 PL práškového cukru, 1/2 balíčka vanilínového cukru, 250 ml smotany na šľahanie + niečo na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

Čokoládu (horkú, mliečnu alebo najlepšie zmiešať 1/2 horkej a 1/2 mliečnej) rozpustíme nad parou spolu s 1 PL masla. Medzitým si vyšľaháme 2 žĺltka s 1 PL cukru a vanilínovým cukrom, sneh z 2 bielkov a šľahačku s 1 PL cukru. Do roztopenej čokolády vmiešame vyšľaháme žĺtka a 2 PL snehu, necháme trocu vychladnúť. Potom vmiešame zostávajúci sneh a 1/2 vyšľahanej šľahačky. Naplníme do pohárov, dáme stuhnúť do chladničky. Po vychladnutí ozdobíme zostávajúcou šľahačkou, sekanými orechymi, čokoládovými hoblinkami a pod.