Losos a šafránové zemiaky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Filety lososa, korenie, soľ, bylinková soľ (mlynček), citrón, prosciutto (alebo schwarzvaldskú šunku, alebo nič:-)zemiaky, maslo, šafrán a ďaľšie koreniny - čo dom dá. mrkvu, brokolicu, chilly omáčku, soyovú omáčku.

POSTUP PŘÍPRAVY

Lososa zamotaného v prosciutte máme u nás veľmi radi, je to náš overený vianočný recept :-) so zemiakmi a zeleninou som dnes troška experimentovala, ale mojim chlapom tak chutilo, že ma prinútili zapísať si recept....

Najprv som si nakrájala mrkvu na pásiky a brokolicu na ružičky. Posolené som parila v parnom hrnci.
Potom si pripravíme lososa - okoreňujeme (ja som mala dnes doma iba zelené korenie a bolo mňam), omlynčekujeme bylinkovou soľou, na lososa dáme prosciutto, celé to pokvapkáme citrónom, ktorý môžme pridať aj k pečeniu.
Keďže som si tentokrát na parapetu zasadila tymián a fakt vyrástol tymián, od samej radosti som s ním osypala rybu. Potom pečieme pri 220 stupňoch cca. 10 minút - max 15.
Dáme si variť zemiaky a medzitým dokončíme zeleninu - vo woku, na olivovom olieji osmahneme jarnú cibuľku a hodíme na ňu sparenú zeleninu.
Pridáme trocha sójovej omáčky.
Trocha chilly omáčky a podľa chuti ocitrónujeme.
Uvarené zemiaky dosolíme a premiešame s trochou masla a šafránom, prípadne ďaľšími koreninami, ktorých máme nazvyš.