Famózne orechové sušienky :)))



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

5 bielka, 150g práškový cukor, 150g hl. špec. múka, 200g vlašské orechy /celé- nemleté, nesekané, nedrvené/

POSTUP PŘÍPRAVY

viem, že teraz nie je obdobie na pečenie takýchto vianočných suchárikov, ale zvýšili mi bielka a pri dnešných cenách za vajíčko bolo mi ľúto, ich nespotrebovať, tak som si pripravila túto maškrtu :)Škoda len, že mi včera pri príprave cesta nenapadlo nafotiť to na mobil,lebo dcéra si zobrala foťák na internát :(
Tak dáme postup prípravy a pečenia iba písomne a zvyšok doložím fotom :)

Vyšľaháme si bielka s cukrom/odporúčam cukor preosiať/ na tuhý sneh, pridáme múku a nakoniec orechy. Cesto vylejeme do vymastenej formy srnčí chrbát a dáme upiecť do rúry na 150 stupňov. Pečieme cca 45 min, aby sa nám cesto dobre prepieklo, lebo cesto je dosť husté a je ho vo forme dosť :)
Upečené cesto zabalíme do alobalu a utierky a necháme odstáť 24h /ja som nechala menej a usušili sa mi pekne /
Po odstáti cesto vyklopíme z formy...treba sa s tým popasovať, ale malo by vyjsť krásne vonku :)

..vyklopené cesto si narežeme na tenké 1-2 mm pásiky. Zíde sa na to ostrý nôž.
tenko narezané pásiky si ukladáme na plech vyložený papierom a dáme sušiť na 100 -120 stupňov.
doba sušenia je dlhšia, ale treba sušiť pomaly, kým nám tie pásiky na plechu nezružovejú, aby z toho ostali také sucháriky.
z jednej dávky som mala plné 3 plechy sušienok...a toto je už pripravené na odloženie a večerné chrumkanie :) Možnože tento recept poznáte v kombinácií orechov - mandle a lieskovce- skúšala som kombinovať, aj keď mám všetky druhy orechov rada, v týchto sušienkach mi akosi prekážala chuť mandlí a lieskovcov...tak som skúsila takto a je to fantastické...dobrú chuť :)