Jablkový mrežovník



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto : 600g polohrubá múka, 300g palmarin, 200g praškový cukor, 2 vajcia, 1 PDP ................................. Plnka: 2 kg jabĺk, 100g kryštálový cukor, mletá škorica

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento chutnučký jablčník mám z Receptov zo života...je trošku pracnejší, ale tá námaha stojí za to :)

z uvedených surovín si vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme asi 30 min. postáť. Keď nám cesto odpočíva,ošúpeme si jablká, postrúhame ich , pridám cukor ,podľa chuti škorice a premiešame.
cesto si rozdelíme na 3 časti- /jedna môže byť menšia/ . Hlbší plech si vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Na pomúčenej doske si rozvaľkáme jednú časť cesta na veľkosť plechu, na ktorý ho preložíme.
na preložené cesto dáme polovicu jablkovej plnky. Na plnku pomocou valčeka dáme druhé rozvaľkané cesto a potrieme zvyškom plnky.
plnku si zarovnáme. Rozvaľkáme si najmenší diel cesta a pomocou radielka si narežeme pásiky a ukladáme do mriežky na plnku.
Koláč dáme do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme cca 40 min.
Vychladnutý mrežovník posypeme práškovým cukrom a servírujeme :)