Výborná sviečková



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hovädzie mäsko, mrkva, zeler, petržlen, cibuľa, guličky čierneho aj nového korenia, smotanový jogurt alebo kyslá smotana, soľ, cukor alebo stévia.

POSTUP PŘÍPRAVY

Zeleninu nakrájame na kúsky, opražíme na troche oleja, osmažíme aj mäsko aby sa zatiahlo, pridáme osmaženú zeleninku, zalejeme vodou zhruba do polovice mäsa. Najlepšie je variť to v tlakovom hrnci, trvá to takú hodinku. Otvoriť hrniec, ak je mäsko uvarené, vybrať ho, ak je v zeleninke veľa vývaru, tak ho odoberieme a máme vývar na polievku, zvyšok rozmixujeme so zeleninou na hustú omáčku. Omáčku dochutíme trochou jogurtu, soli, pár kvapkami stévie alebo cukrom, prevaríme a podávame s nakrájaným mäskom. Na fotke je omáčka len osolená a rozmixovaná. Podávala som so slovenskou ryžou.