Slané koláčiky so sušenými paradajkami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

125 g zmäknutej hery, 1 pohár hladkej múky (promix PK pre celiatikov), 1/2 balíčka pdp, pol lyžičky soli, 1 pohár strúhaného parmezánu, 2 lyžice kyslej smotany, 2 žĺtky, 3/4 pohára pokrájaných sušených paradajok, mčk

POSTUP PŘÍPRAVY

Receptík z Dobrého jedla, oproti pôvodnému receptu som dala o pol lyžičky menej soli. Výborne sa hodia k vínečku.

Postup je veľmi jednoduchý.
Preosiatú múku (ja bezlepkovú múku nepreosievam a nevadí to, ale s normálnou múkou nemám skúsenosti) s pdp zmiešame so soľou, mčk, parmezánom a so zmäknutou herou. Pridáme kyslú smotanu, žĺtka a posekané sušené paradajky. Vypracujeme cesto a necháme asi 15 min. stáť v chlade.
Rúru vyhrejeme na 200 stupňov.Z cesta rukou tvarujeme malé koláčiky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 15 minút.