Čokoládové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

korpus : 3 vajcia , 80 g kryštálového cukru , 50 g polohrubej múky , 2 lyžice kakaa , 2 lyžice oleja , 1 lyžička prášku do pečiva krém : 3 dl mlieka , 3 lyžice polohrubej múky , 3 lyžice cukru , 1 vajce , 150 g masla čokoládový krém : do vyše uvedeného krému pridáme 100 g čokolády na varenie + trocha rumu čokoládová poleva : 200 ml smotany na šľahanie + 200 g čokolády na varenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Z bielkov ..... tuhý sneh , postupne do neho zašľaháme cukor , žĺtka , múku zmiešame s práškom do pečiva,
kakao a olej . Uvedeným postupom upečieme 3 korpusy . ( Rozpis obsahuje suroviny na 1 korpus . )
Vychladnutý plát natrieme bielym krémom a naň navrstvíme čokoládový krém . Prikryjeme druhým plátom a postup opakujeme . Vrchný plát natrieme zvyškom čokoládového krému a čokoládovou polevou . Necháme stuhnúť v chlade .
Obidva krémy pripravíme rovnakým spôsobom , iba do druhého pridáme čokoládu na varenie .
Nad parou z mlieka , múky , cukru , vajcia a rumu uvaríme hustý krém . Necháme vychladnúť . Vychladnutý zašľaháme do vymiešaneho masla .
Čokoládová poleva : smotanu na šľahanie zahrejeme - iba mierne - postupne pridávame čokoládu - miešame , kým sa čokoláda neroztopí a nevznikne jemná hmota . Nevaríme . Necháme vychladnúť . Polevou natrieme múčnik . ( Poleva je úžasná , ja robím už len tuto na všetky možné rezy + čoko torty .)
Recept mám od kolegyne z roboty - robila som ho niekoľkokrát a je naozaj vynikajúci - vrele odporúčam .
Piekla som ho na sviatky - 1 korpus sa mi zlomil , vajíčka sú drahé , tak som ho rozmrvila a nahradila tak prostredný korpus . A bol úžasný aj tak .