Jablková torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg ošúpaných jabĺk, 4 dcl vody, 4-5 PL cukru, 2 zlaté klasy, piškóty, čokoláda + Cera na polevu

POSTUP PŘÍPRAVY

Jablká ošúpeme a 1 kg čistej váhy postrúhame do hrnca na hrubšom strúhadle, pridáme 2 dcl vody a cca 4-5 PL cukru (môže byť aj menej, keď sú jablká sladké, prípadne viac, keď sú kyslejšie), takto varíme 35 minút na platni, kým sa nám voda nevyparí. Občas miešať! V šálke zmiešame 2 dcl vody a 2 Zlaté klasy a vlejeme do jablkovej masy, povaríme 2 minúty a odstavíme.
Do tortovej formy poukladáme na spodok piškóty, na ne vrstva jablkovej masy, a toto ešte 2x a ukončíme piškotami... dokopy máme 4 vrstvy piškót a 3 vrstvy jabĺk.
Necháme vychladnúť (ja zvyknem dať na noc do špajze) a na záver polejeme čokoládovou polevou.
Je skvelá a vhodná aj pre detičky, nakoľko v nej nie je veľa cukru (nemusí byť vôbec!) a piškótky nám zmäknú od jabĺčok! Je mäkučká a šťavnatá.
Dobrú chuť! :)