Jednoduché cestoviny za 15 min. (cukina,špenát,rajčiny)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cukina,/prip. baklažán/,rajčiny, cibuľa, špenát, pasirovane rajčiny alebo maly pretlak, 2-3 strucky cesnaku, provensalske korenie, soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si dáme variť vodu na cestoviny, a medzitym si urobíme omáčku nasledovne:
Na oliv. oleji trošku opiecť cibuľu, pridať cukinu, 3-4 minut podusit s troškou vody, ked sa vyparí pridať špenát, olúpané rajčiny (šupku rajčiniek zľahka narezat, a ponorit na 10 sec. do vody - do tej co si pripravujeme prave na cestoviny) šupka sa z rajčiny ihned oddeli. Rajčinky potom pokrajať a pridať do omáčky, taktiež pridať 2 dcl pasirovanych rajčín, príp. malý pretlak s troškou vody (alebo si to zľahčite, a pridajte rajčinky v konzerve) , nakoniec cesnak, provensálske korenie, soľ a nechať chvíľku prevariť.
Medzitým sa nám už určite dovárajú cestoviny, ktoré zľahka scedíme a šupneme do omáčky a poriadne premiešame.
Je to hotové za 15 minut.
Kto nediétuje, môže si pridať aj mozarellu.

Môžete použiť aj baklažán, ale ten samozrejme predtym poriadne nasolit, nechat 30 min. odstat, potom oplachnut z horkej vody, pokrajať ho na kocky a použiť do omáčky.
Dobrú chuť Vám prajem!

tu máme krásne farebné ingrediencie
orestovaná cibulka, cukina a špenát, pridane olúpané rajčinky. Este pridáme rajč. pyré, prip. pretlak a trochu vody, podusíme a dochutíme cesnakom, provensálskym korením, príp. soľou.