Piškótový krémeš



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 5 vajec * 200 g jemného kryštálového cukru * 250 g polohrubej múky * 5 lyžíc vody * 1 prášok do pečiva * KRÉM: 1 l mlieka * 2 Zlaté klasy * 250 g Hery * 250 g práškového cukru * vanilkový cukor * 2 lyžice polohrubej múky * 2 balíčky BB keksov * POLEVA: čokoláda na varenie + trocha cery

POSTUP PŘÍPRAVY

Mamičky, tento recept je vhodný na veľkú rodinnú oslavu, kde je veľa krkov a mlsných jazykov :-))) Z tejto dávky vyjde 35 ks krémešov plus odrezky pre psa.

1. Pod prvý bod programu patrí uvarenie pudingu: V litri mlieka rozmiešajte 2 zlaté klasy, cukor, vanilkový cukor a 2 PL polohrubej múky. Uvarte hustý puding a nechajte ho dôkladne vychladnúť - často ho miešajte, aby sa na pudingu neurobila koža, výsledný krém by mal hrudky.
2. Zatiaľ si ideme upiecť piškótové cesto. Žĺtky s cukrom vymiešajte dopenista.
3. Do peny z cukru a žĺtkov primiešajte 5 PL vody.
4. Pridajte polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva,
5. Vyšľahajte tuhý sneh z bielkov a pridajte k žĺtkovej zmesi.
6. Cesto rozotrite na vymastený plech riadne posypaný múkou a dajte do vyhriatej rúry upiecť. Nezabudnite raz za čas pomiešať puding!!!
7. Vo veľkej mise vymiešajte dopenista jednu heru alebo maslo.
8. A pomaly po lyžičkách pomaly vmiešavajte do hery vychladnutý puding.
9. Krém je hotový.
10. Mne sa zdal vanilkový puding moc biely, tak som pridala štipku žltého farbiva. Žlté farbivo má síce oranžovú farbu, ale farbí pekne do žlta :-)))
11. Takto vyzerá krém žltej farby :-))) Medzi predchádzajúcou fotkou a touto je rozdiel asi 3 stupne :-))
12. Krém rozotrite na vychladnutý upečený plát.
14. Krém starostlivo porozotierajte a pôjdeme ukladať strechu krémeša.
15. BB keksy naukladáme vedľa seba, snažte sa medzi nimi urobiť drobné medzierky, kde budete krájať krémeš na jednotlivé kúsky podľa veľkosti keksov.
16. Úplne do krajov som keksy nedávala. Okraje neskôr odrežete a hodíte psovi :-)))
18. Vrch oblejeme čokoládovou polevou a dáme schladniť do chladničky na pár hodín.
19. Krájame opatrne horúcim nožom a to tak, že si nôž namočíme na pár sekúnd do horúcej vody, utrieme ho servítkou a pomaly robíme zárezy, aby sa čokoláda roztopila a umožnila nám rez :-) Je s tým babračka, to je fakt :-)) Z tejto dávky mi vyšlo 35 kusov krémešov!